18 de desembre, 2009

VI Encontre Carles Salvador



Perdoneu si no hem fet abans la ressenya sobre l’Encontre. Exàmens, treballs i avaluacions representen una sobrecàrrega de la qual només avui ens n’hem pogut desempellogar. Amb una bona dosi de cansament, sí, però també amb major perspectiva, parlarem de la xarxa 1entretants i de l’Encontre Carles Salvador.

Gràcies a la generositat i l’entusiasme d’Isidre Crespo, Oreto, Toni, Paco, Jordi, Francesc, Toni N., Gonçal i d’altres, que portaren endavant el projecte, i al suport i la magnífica acollida de l’Escola Gavina, la jornada de dissabte va ser molt enriquidora.

La conferència de Gonçal López-Pampló, La literatura digital. Una mirada a la literatura després d'Internet, plantejà una sèrie de reflexions sobre l'impacte de les TIC en la literatura. Es va fer un recorregut sobre els diferents suports que ha tingut la llengua escrita, dels inicis a l’actualitat, on les tecnologies digitals han revolucionat el concepte de literatura (cal distingir-ne entre la digital i la digitalitzada) i l’acte de llegir. Cal parar atenció a la lectura en pantalla, amb tot d’enllaços que ens porten d’un text a un altre, d’aquest a una imatge, en un camí sinuós, obert, ple de possibilitats. Una reflexió em va entristir: l'escletxa digital aprofundirà les diferències socials arreu del món. Cal treballar-hi, i molt.
Va ser una exposició molt amena i esclaridora de cap on va la lectura, la literatura i l'ensenyament. Per pensar-hi molt.
Tot seguit, Oreto i Toni van presentar la xarxa 1entretants. Ací us enllace amb el document-resum dels objectius d’aquest grup de professors entestats, uns, a ensenyar als companys, d’altres, a aprendre i fer ús de les TIC a l’aula, i, tots, a crear una xarxa col•laborativa d’experiències i materials en valencià.

L’esplai –que els mestres tampoc no el perdonem!- era un somriure continu. Tots, engrescats, feliços de retrobar-nos amb companys de fa temps i d’ara, amb ganes d’aprendre. A més, amb l’esmorzar oferit per la Gavina i Francesc i Oreto (estava tot boníssim!), carregàrem piles per als tallers.
Uns companys anaren als de blogs, d’altres als de wikis i ning, i tothom n’isqué il•lusionat. És clar que dues hores només són un tast, un principi, però és un pas per entrar en aquest món de les noves tecnologies i perdre-li la por, i de segur que ja n’hi ha fruits a les aules.
Per part dels organitzadors i professors, ja s’està engegant una jornada sobre la plataforma Moodle. N'hi anirem molts. Serà, aquesta, una altra oportunitat per aprendre i compartir. Gràcies, MESTRES.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Així m'agrada; amb tant dentusiasme, és clar que caldrà preparar moodle per al gener.
Bones vacances

Q ha dit...

Bones i merescudes vacances a tots!
Besets