31 de gener, 2007

Materials de la xarxa sobre argumentació i fal·làcies

Se m'ha acudit que, a més dels apunts de classe, podríeu buscar materials que amplien una mica el vostre coneixement sobre el text expositivoargumentatiu, a partir del qual iniciarem els primers comentaris. Pròximament ens centrarem en l'estructura inductiva i deductiva que plantegen, i en la classificació dels arguments i de les fal·làcies per tal de distingir la persuassió de l'argumentació. En la meua recerca per mitjà del Google apareixen els índexs de molts cursos universitaris per a les carreres de Dret i Filologia on s'aborda aquestä mena de textos, però poc més. De moment podeu consultar aquestes quatre webs de baix, que us n'aportaran una introducció molt precisa i si voleu indagar-ne més, no ho dubteu,i animeu-vos a buscar. Aquell(a) que trobe apunts i explicacions d'interés, anoteu-ho en comentaris o comuniqueu-ho en classe.
1.El text argumentatiu (Llengua catalana de 2n de Batxillerat)També s'hi repassa la resta de la tipologia textual.
2.Llistat de fal·làcies lògiques. (Universitat de Michigan)
3.Fal·làcies lògiques: formals i no formals. Classificació molt útil que té l'enorme avantatge de presentar exercicis interactius amb exemples per a detectar fal·làcies. És de gran interés.
4.Lògica inductiva, lògica deductiva. Per a practicar i reconéixer l'estructura inductiva i deductiva de les premisses i dels textos argumentatius. Porta algun exercici.