14 d’abril, 2010

Dues propostes: Inauguració de l'exposició "Mirades creuades", d'Antoni Miró, i sopar-presentació d'AZ, de Núria Cadenes


El mes d'abril es presenta carregat d'exàmens, sí, però també d'actes culturals molt enriquidors. La primera proposta que us faig és la inauguració, demà 15 d'abril, a les 20 h., de l'exposició "Mirades creuades" d'Antoni Miró. Aquesta exposició és fruit del contacte entre el pintor alcoià i Miquel Martí i Pol. En concret, està inspirada per la "Suite de Parlavà" (1991). Una bona mostra de la relació entre dos llenguatges artístics distants a priori, que romandrà oberta des del 15 d'abril fins al 31 de maig. Recordem que Martí i Pol és un dels autors que hem de treballar amb més atenció, i aquest acostament, des d'una nova perspectiva, potser ens en done una visió més completa.
A la inauguració gaudirem del concert especial de Vicent Torrent ( Al Tall), acompanyat per Ximo Caffarena i Quim Sanz, interpretant cançons de tota la vida. Ací en teniu molta més informació.


Pel que la a la segona, es tracta d'un sopar i la presentació divendres 16, a partir de les 21:30 h., del llibre de contes AZ,de la periodista Núria Cadenes, amb el qual va guanyar, el 2008, el Premi de narrativa Ciutat d'Elx.
Els qui vulgueu acudir a la presentació, emporteu-vos un entrepà o amanida (el Casal en posa la resta). Començarem a les 21:30, sopant i després, al voltant de les 22:30, l'autora ens parlarà del llibre, que sembla emparentat amb l'estil de Pere Calders. Es tracta d'un recull de contes, d'extensió ben diversa, en què el nom del protagonista de cada una comença amb una lletra diferent. L'acte es celebrarà al Casal Jaume I del Cabanyal i la Malva-Rosa.
Com veieu, dues ocasions per acostar-vos al món cultural d'una ciutat on no tot són falles i grans events. Hi esteu convidats.