22 d’abril, 2021

Dramaturgs

 Afegim, ací, uns enllaços per aprendre un poc d'altres dramaturgs contemporanis, a banda de Rodolf Sirera, de qui hem llegit i gaudit "El verí del teatre".

Heus ací, doncs, informació sobre Manuel Molins (ací, el seu web) un dels nostres autors més aclamats per crítica i públic. Hi adjuntem un article de la revista El Temps on parla, entre d'altres coses, de "Poder i santedat", obra polèmica i que ha suscitat reaccions negatives per part de l'església. Senyal que el dard en la paraula del prolífic autor no està gens ni miqueta esmussat.

https://www.culturacv.com/lugar/teatro-principal-de-valencia/

Un altre autor molt interessant, de qui heu llegit "El mètode Grönholm" és Jordi Galceran. Ens trobem amb un comediògraf hàbil, que crea obres contemporànies, amb ecos d'altres mitjans expressius, i que connecta amb un públic majoritari. 

No podem deixar de costat Sergi Belbel, autor, traductor i director teatral molt aclamat. Ni la tasca d'autores com Lluïsa Cunillé o Marta Buchaca, entre d'altres dramaturgues a reivindicar.

Amb aquest repàs podem tindre una visió més completa del teatre actual en català. Un teatre que, com heu comprovat, és un gènere interessant, àgil, catàrtic. Com cal.