01 de setembre, 2010

4 de setembre, festa Estellés


A iniciativa de l'escriptor Josep Lozano, es pretén que cada 4 de setembre, data de naixement del nostre poeta, es faça un àpat popular per reivindicar cultura i llengua, tal com es fa al "Burns Supper" escocés (on es commemora el naixement del poeta Robert Burns al voltant d’una taula).
En aquesta data, a més de fer un dinar/sopar de germanor, es recitaran poemes d'Estellés i d'altres autors. Arreu del país es pararan moltes taules com a homenatge a Estellés, però també com a reivindicació de la nostra llengua i cultura. Així, a Alginet tindrà lloc el dia 3; a Burjassot, Alboraia i Benimodo, el 4... Més informació, en aquest article de Pica'm.

A LLIMA, el bloc de Paco López, hi ha una sèrie de propostes per enriquir la Diada Estellés des dels nostres blocs. Una d’elles rau a escriure un post el dia 4 al voltant de l’autor de Burjassot. Homenatge analògic, sí, i digital, per descomptat!

És el primer any d’una celebració que, de ben segur, es consolidarà i ajudarà a fer xarxa entre tots els qui ens estimem llengua, cultura i país. Entre tots.