28 de gener, 2008

Guia de comentari de text valencià

A falta d'elaborar la nostra pròpia guia de continguts per a l'anàlisi de text, cosa que farem en les properes sessions a l'aula d'informàtica, us done l'enllaç que podeu trobar en la web de l'IES El Clot, on una alumna de Batxillerat comparteix un treball força útil i extens que titula "Consells per fer un comentari de text". Sobre aquest document, construirem nosaltres els propers comentaris complets -no dirigits- que ja és hora d'encetar. També hi ha una "Guia per al comentari de text de 2n de Bat", elaborada per la professora Josepa Landete, que presenta més esquemàticament els diversos apartats per tractar en l'anàlisi textual, si bé, té una gran quantitat d'enllaços que expliquen els conceptes en joc. Feu una ullada, a veure quin d'aquests us apanya més, tot pensant a elaborar posteriorment una guia pròpia. Finalment, en la web de la professora podreu trobar textos expositivoargumentatius amb explicacions, comentaris elaborats per alumnes, exàmens d'avaluació dels darrers anys, i d'altres temes de llengua.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El teu esplèndid treball és un dels que em va motivar a fer enguany un bloc que completa l'antiga web que recomanes. Per si vos interessa l'adreça és http://2batausiasmarch.blogspot.com

I enhorabona per la teua llavor pionera.

m ha dit...

Merci!
Ara ja puc fer el comentari de text i tenir-ne un esquema o bé, fer-me'n un a la mida.

Anna Gascon ha dit...

tard, però ara arribe -no sé perquè em sorprenc- al teu bloc. ja havia trobat la guia però no sabia que era d'una pàgina del Clot. Gràcies, de nou, per la teua sabiesa.

una besada