08 de gener, 2009

Treball sobre els textos assagístics


Ja sabeu que la lectura de la segona avaluació està formada per un recull de textos d'autors com Josep Pla, Montserrat Roig, Ferran Garcia-Oliver i Joan Perucho. Es tracta que feu una aproximació a aquests escriptors, a la seua obra i, més concretament, a l'assaig. Us adjunte el guió del treball que haureu de lliurar abans del 13 de febrer.







TREBALL SOBRE ELS TEXTOS ASSAGÍSTICS

  1. Què és l’assaig? Fes-ne la definició i explica’n les característiques més destacades. Pots buscar informació en llibres de text o enciclopèdies de llengua i literatura.
  2. Redacta la biografia dels autors dels textos seleccionats. Si pots, escriu sobre l’estil, la temàtica, etc., de cadascun d’ells.
  3. Fes una anàlisi de l’estil de cada autor. Hi has d’especificar aquells trets més definitoris, que els distingesquen dels altres, com ara la temàtica, la intertextualitat, la dixi, la sintaxi oracional, la cohesió textual, el lèxic... Posa exemples extrets dels textos.
  4. Situa els textos en un context històric i cultural determinat. Moltes de les característiques textuals vénen determinades per l’època, les vivències, la ideologia de cada autor.
  5. De vegades, l’assagista planteja problemes contemporanis i pren una postura. Destria quins són els problemes plantejats per la selecció d’autors que hem fet.
  6. Fes un comentari dels textos de dos dels autors proposats. Recorda que cal seguir l’esquema de comentari. No oblides que, a l’hora de fer un comentari, estàs creant, també, un text. Cal que que acomplesca la regla de les tres C: claredat, Concisió i Correcció.

1 comentari:

Anna Gascon ha dit...

Un plaer retrobar-te. una pena no poder aprendre eixes eines que exposares i em deixares als ulls i les orelles, ... però seguirem camninat. He penjat les fotos que vaig fer al bolc del departament http://departamentvalenciaiesfederica.blogspot.com/
Et passe l'anllaç de SEGuirem Caminant