08 de febrer, 2009

Jornada sobre les TIC a l'ensenyament, a l'Octubre CCC

Aquest post el vaig editar, ahir, al meu bloc personal. Pense que també està bé que l'incloga en aquest.

Un bon menú, sens dubte, el que hem tastat, avui, els qui ens hem aplegat a l'Octubre CCC amb motiu de la jornada organitzada per l'entusiasta Isidre Crespo, al voltant de les TIC com a suport a l'ensenyament de la llengua i la literatura.
Com cal esperar d'un encontre així, el plat fort se'ns ha servit primer, de la mà de Laura Borràs, professora de la UOC. No és lloc per fer-ne un resum, però sí de destacar aquelles idees que més m'han colpit. Com que "l'ensenyament és pobre o dolent amb independència de les eines que s'utilitzen", ja que cal diferenciar l'accés a la informació de l'aprenentatge. És clar, però, que s'ha d'adaptar al món actual, en una tasca docent integradora i contextualitzadora dels conceptes a tractar. M'han encisat, també, la cita de Confuci: Sent i oblide./Veig i recorde./Faig i entenc. (aquesta, ja veieu, és vàlida per a qualsevol tipus d'aprenentatge; en el cas de la cuina, per exemple), i la de Seamus Heaney: "Since when_he asked/ are the first and the last line of any poem/ where the poem begins and ends?". Veritablement profitós.
Per acabar, un bon grapat de professors han aportat idees des de la seua experiència en el món dels blocs, les wikis i d'altres plataformes que encara no em sonen. Toni de la Torre, Amadeu Sanz, Olga Gargallo, Begonya Mezquita, Àlex Andrés, Toni Navarro, Anna Gascón, Josep Alandete, Oreto i Francesc (no em sé els cognoms), Paco López i Toni Teruel ens han regalat una mostra del seu excel·lent quefer com a treballadors de l'ensenyament i creadors artístics en alguns casos. Delicatessen.
Només hem trobat a faltar un programa menys intensiu, tant que no hem pogut fer preguntes als ponents. L'any que ve, Isidre, tot un dia, que açò fa gust a poc!

--

6 comentaris:

Anna Gascon ha dit...

http://www.saveourblogs.blogspot.com/
Hola, blogaire... l'altre dia parlàvem de la manca de respostes als nostres post. He trobat aquest bloc que ho diu d'una manera ingeniosa. L'he trobat a Madrid, però em sembla que per ací ja hi ha alguns.
Bona feina, companya.
Anna

Anna Gascon ha dit...

Ai... sorry... tot llegint l'article no n'hi havia fixat que ja ho teniu....
una altra besada, de tota manera, ha estat una bona excusa, no?

Anònim ha dit...

:)

Anònim ha dit...

i aixo? ¿¿:)?? no ho entenc!

Q ha dit...

Moltes gràcies, Anna, pels comentaris i les referències al bloc sobre l'absència de comentaris als posts. La jornada de l'Octubre va fer que, entre d'altres, coneguera d'altres blocs, com el teu, molt ben fets i amb ànima. Us visitaré.

solo se que no se nada ha dit...

Un problema és un problema perquè es pot resoldre. Si no es pot resoldre, és que no és un problema: és una catàstrofe.