01 de gener, 2009

Lectures voluntàries


De segur que estàveu esperant el guió per fer el treball sobre les lectures voluntàries, oi que sí? Donc bé, ací el teniu. Si podeu dedicar-vos-hi, sabeu que és temps guanyat en la cursa de fons que és el segon de batxillerat. Convé que presenteu els treballs en word per tal d'esmenar-ne les possibles errades o d'enriquir els vostres textos en qualsevol moment de la redacció. Ja sabeu: com més sucre, més dolç!

 1. Indicació del títol, de l'autor i l'editorial, així com de l'any de l'edició de l'exemplar que heu llegit.
 2. Tema general de l'obra, segons el vostre criteri, i possibles temes secundaris. Si l'obra planteja alguna moralitat, expliqueu-la. (5 línies aprox.)
 3. Breu argument de l'obra esmentant els noms propis dels principals protagonistes (20-25 línies)
 4. Quin tipus de narrador apareix en l'obra, (extern, intern i modalitats)? Raonament i marques lingüístiques.
 5. Varietat diatòpica en què està escrita l'obra. Marques lingüístiques.
 6. Caracterització de tres personatges, si més no, que els definisquen amb adjectius i pel seu comportament i actuacions. Cal que assenyaleu les relacions existents entre ells i, també, el grau d’evolució que experimenten al llarg de l’obra.
 7. Època en què transcorre l'acció i durada aproximada de tots els esdeveniments narrats.
 8. Llocs principals que formen el marc en què transcorren els successos narrats.
 9. Valoració dels possibles elements simbòlics presents a l'obra.
 10. Valoració personal. Possibles apartats: és interessant, fàcil, amena, moralitzant, fantàstica, complexa, rica... Podeu relacionar-la amb altres lectures anteriors. Podeu imaginar-vos l'autor, les seues preocupacions, les denúncies que hi fa, la intencionalitat, etc. (10 línies aprox.)
 11. Convé que presenteu el vostre treball amb una biografia de l’autor, les temàtiques que sol tractar, l’estil…
  En el cas dels llibres que contenen diverses històries, apliqueu el mateix esquema d'anàlisi a quatre dels relats i reduïu a la tercera part aproximadament les línies demanades dels apartats que les assenyalen.

1 comentari:

Anònim ha dit...

bon dia. Queti jo m'he llegit el llibre El perquè de tot plegat (u dels que estaven el la llista de llibres voluntaris que vas donar al principi de curs) tinc que fer aquest treball?
soc Daniel Pedrero López, de 22c