26 de març, 2009

Creativitat i ensenyament



Quins regals més valuosos m'han fet avui! La conferència (19') que fa Sirken Robinson, formador de BMW, és amena, clarificadora, amb rigor i, al mateix temps, amb una gran dosi de sentit de l'humor. Molts dels qui fan i desfan en els plans educatius podrien reflexionar sobre el tema. Si no fóra per les arts, per la creativitat, on rauria la gràcia?
Podeu aprofitar per extraure'n els arguments del conferenciant, dir-ne de quin tipus són i, també, assajar de fer-ne d'altres sobre el tema. És convenient que us hi documenteu. On? A la xarxa!




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Queti, gràcies, em va encantar tant la conferència que vaig donar l'adreç als meus amics perquè la veren i escoltaren. en aquell moment l'ordinador no em deixava penjar comentaris; es blocaven; per sort ara sí he pogut.
Quan la publicares va ser tota una sopresa. Quin bon humor; quantes realitats al voltant de l'educació i, fins i tot, dels diagnòstics dels metges, psicopedagogs, pares... i professors.
En el món occidntal tot gira al voltant d'una educació academicista. Els profes acabem formant alumnes que superen proves que no els diuen res. A sobre, de vegades, ens queixem dels resultats obtinguts. Si anem contra corrent, què en podem esperar?
Els alumnes aprenen sovint, malgrat les nostres explicacions.

Ja es hora que, com dius, els qui planifiquen s'hi fixen en veritats com les que diu Sirken Robinson a l'hora de dissenyar plans educatius o eliminar optatives dels plans actuals, matèries des de les quals nosaltres podem arribar a ser molt més creatius i els alumnes desenvolupen capacitats que ni sabíem que tenien.
Jordi Orts, ahir es feia resó també del document. http://blogs.escolagavina.com/400colps/?p=643
Gràcies.
Paco López

Q ha dit...

Hola, Paco! Quina alegria! Em pensava que ningú no es mirava aquest raconet des que Toni no hi és.
Tot el que diu S. Robinson té molta substància. Potser els polítics, a l'hora de menysprear unes assignatures i sacralitzar-ne unes altres, porten una mena d'orelleres _d'ase!_ que no els deixen veure més enllà. Tampoc ens sorprén, veritat?
B7s