08 de maig, 2009

Gripau, ara en CDAcí us deixe l'article que han fet els d'infomigjorn sobre el Gripau, eina molt valuosa i útil per fer un repàs de cara a les proves PAU.
Les universitats públiques valencianes distribueixen el CD Universitat en valencià: recursos per a l’alumnat de 2n de batxillerat

Des del curs 1993/1994, les universitats públiques valencianes (Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I, Universitat Politècnica de València, Universitat de València i Universitat Miguel Hernández), amb el suport de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, envien, a tots els centres valencians en què hi ha estudiants que es preparen per a l’accés a la universitat, el Gripau, un material que permet repassar alguns coneixements de llengua, de terminologia bàsica i de redacció que ajuden els alumnes a millorar els seus exàmens i, en concret, les proves d’accés a la universitat. De fet, es tracta d’un tipus de recomanacions estilístiques i lingüístiques que no sempre figuren en els temaris.

Enguany, després d’11 edicions en paper, el Gripau es reconverteix i passa al suport digital: els serveis lingüístics de les universitats valencianes l’han integrat en el CD Universitat en valencià: recursos per a l’alumnat de 2n de batxillerat, en el qual adopta un format més dinàmic i atractiu per als estudiants que preparen les proves d’accés a la universitat.

Aquest CD està estructurat en quatre seccions: “Les universitats públiques valencianes, en un clic”, que proporciona enllaços als webs de les universitats que poden ser útils a aquest alumnat; “La universitat i el valencià”, on apareix informació sobre la docència en valencià en aquestes universitats; “Programes en valencià”, amb informació sobre uns quants programes informàtics en valencià o per a millorar els coneixements lingüístics dels estudiants de 2n de batxillerat, i, finalment, l’apartat “Gripau”. Aquest CD, del qual es distribuiran 30.000 unitats, es pot consultar directament en Internet en aquesta web.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Queti,que bé que hages enllaçat l'adreça del gripau. El fet que estiga en format informàtic crec que és positiu. Ara que molts alumnes tenen ordinador a casa i connexió a internet, poden treballar i consultar aspectes gramaticals i de redacció que els aniran bé.
No havia fet el comentari abans perquè no em deixava. Per sort hui sembla que sí em deixa.
Salutacions cordials,
Paco López

Q ha dit...

Vist que els llibrets arribaven tard (al nostre institut en vam repartir, a començaments de curs, els de l'anterior), jo també trobe que aquesta és una bona notícia. L'alumnat de 2n cada cop ha de ser més autònom i, amb l'ajut de les noves tecnologies, ho té més fàcil. Ara cal que es posen a la feina, que només queden quatre dies per a les PAU.
Una abraçada,
Queti